Protez Diş Nedir, Niçin Yapılır?
Diş protezi, hastanın diş etinde oluşan sorunlara ve bu sorunların geç kalınmış tedavisinde kullanılan, diş kayıplarında uygulanan, kayıp olan dişlerin geri koyulmasını sağlayarak doğal görünüm katan bir tedavi yöntemidir.
Protez uygulandıktan sonra normal bir şekilde rahatça yemek yenilebilir. Dişlerin görünmesinden duyulan rahatsızlık sona ererek, konuşma işlevini yerine getirilebilir.
Sabit Protezler
Sabit protezler, diş eksikliğinde uygulanan ve destek olan dişlerin küçültülmesi ile laboratuvar ortamında hazırlanarak dişlere yapıştırılan protezlerdir. Yapıları bakımından sabit olduğu için hasta protezi çıkartıp takamaz. Bir diş hekimi tarafından çıkarılabilmektedir.
Diş Protezinin Bakımının Önemi Nedir?
Doğal dişlere verilen önem kadar protez dişlere de önem vermek gerekmektedir. Düzenli olarak günlük ve rutin bakımı yapılmalıdır. Düzenli olarak protez dişlerin bakımlarının yapılmaması, dişlerde sorunlara yol açabilirken protezin ömrünü de kısaltmasına neden olmaktadır.
Sabit Protezlerin Bakımı
Gülüş estetiği, gülüşünüzün; sağlığını, fonksiyonunu ve görünümünü iyileştirmek için yapabileceğiniz en güzel uygulamadır.
ünümüz diş hekimliğinde sıklıkla kullanılan implant işlemlerinin yapılabilmesi için çene kemiğinde yeteri miktarda yer olması gerekmektedir.
Probiyotik gıdalar; diş çürüklerini engeller, diş eti sağlığını korur, ağız kokusunu giderir ve ağız kanserinin oluşum riskini azalttır.
Dişler düzenli bir şekilde plağa maruz kaldığında; üzerinde meydana gelen sert mineral birikintisine diş taşı, yani tartar ismini veriyoruz.
Ağız kurulukları ağız içinde tükürük salgılamasının işlevinin azalması ile ortaya çıkar.
Panoramik röntgenler oldukça başarılı şekilde alt ve üst çeneyi gösterebilen film türüdür.
Diastema dişlerde görülen diş açıklığıdır. Hem çene hem dişleri ilgilendiren bir durum olan diastemanın birçok sebebi vardır.