Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Kimler Diş Estetiği Yaptırabilir? Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kimler Diş Estetiği Yaptırabilir? Diş Estetiği Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş estetiği nedir? Kimler diş estetiği yaptırabilir?

Dişlerin genel görünümündeki sorunlar, kişilerin sosyal hayatlarına etki eden en önemli faktördür. Göze hoş gözüken, gülümsenildiğinde ahenk içerisinde sıralı olan dişler, kişilerin yaşamlarına pozitif etki katar ve bu görünüm kişisel bakımın en etkili belirtilerindendir. Hoş bir gülümseme, kişinin iletişimini ve özgüvenini ciddi bir şekilde artırarak iş ve özel hayatında sahip olduğu başarı ve mutluluğun yükselmesini sağlar.

Dişlerin dizilişindeki mevcut çapraşıklar, diş aralığında bulunan geniş boşluklar veya rengi koyulaşmış dişler gülümsemenizi olumsuz yönde etkiler. Bunların yanı sıra; daha önce yapılmış uyum ve rengi kötü olmuş kaplamalar, koyulaşmış dolgular ve diş eti sorunları da hem ağız ve diş sağlığınızı hem de estetik açıdan görünümünüzü olumsuz yönde etkiler.

Tüm bu sebeplerden dolayı diş estetiği uygulamaları, kişinin genel ve ruh sağlığına olumlu yönde katkı bulunmak için oldukça önemlidir. Dişlerinin görüntüsünden rahatsız olan her kişi yaptıracağı bir uzman muayenesinden sonra, kendisine en uygun planlanacak tedavi yöntemi ile istediği görünüme kavuşabilir.

Diş estetiğinde sıklıkla uygulanan yöntemler nelerdir?

  • Lamina (yaprak) porselenler
  • Tam seramik kaplamalar
  • Porselen dolgular

Dental implant uygulaması nedir? Ne kadar sürer?

Dental implant, titanyumdan üretilmiş yapay diş köküdür. İnsan dokusu ile uyumlu olan bu yapı ile çene kemiği arasında oluşan biyolojik bağlanma işlemi sonrasında vücudun birer parçası haline gelirler.

Tek diş eksikliği durumlarında, komşu olan sağlam dişlere herhangi bir uygulama yapılmadan, eksikliğin tamamlanmasına sağladığı olanağın yanı sıra; çoklu diş eksikliği durumlarında da sabit diş ile çözümleme sağlanır. Lokal anestezi altında, küçük bir cerrahi girişimle çene kemiğine yerleştirilen implantlar ile kişi, işlem sonrasında hemen günlük yaşamına dönebilmektedir.

Yapılan bu implant uygulamasını takiben, implantların çene kemiğine tamamen bağlanması yaklaşık 3 ay sürmektedir. Bu süreç sonunda, dişlerin yapılma aşamasına geçilir. Dişlerin tasarımı ve kişinin estetik açıdan görünümü ile ilgili istekleri doğrultusunda bu aşama yaklaşık 3-10 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Tek seansta diş estetiği nedir? Ne kadar sürer?

Günümüzde, estetik kaygı ile yaptırılan diş tedavilerinin kısa süre içerisinde yapılmasını imkan kılan diş hekimliği teknolojileri bulunmaktadır.

Yaprak porselen uygulaması, tam seramik köprü uygulamaları ve porselen dolgu gibi estetik diş tedavileri tek seans ile tamamlanabilmektedir. Diş ölçüsü hazırlığını takiben dijital kamera ile alınan görüntü, bilgisayar ortamına 3D olarak aktarılmaktadır. Hekim ve hasta yeni dişin görünüşünü bilgisayar ortamında birlikte değerlendirir. Bu süre sonunda; yeni diş, cihaz tarafından, özel porselen bloklardan kazınarak hazırlanmaktadır.

Böylelikle; estetik diş çözümlerine, günlerce prova yapmadan, hassasiyet problemi yaşamadan bir günde ulaşılabilmektedir.

Bu sistem ile uygulanan porselenlerin yapısında metal bulunmamaktadır. Yapısı, dişin doğal yapısına en yakın malzemedir; ayrıca ışık geçirgenliği ile de doğal dişe benzer özelliktedir.

Diş beyazlatma uygulaması nedir?

Dişlerin yapısında bulunan mikroskobik boşluklar sebebiyle çay, sigara ve kahve ya da birtakım başka gıdalar dişlerin koyulaşmasına sebebiyet verir. Beyazlatma işlemi ile dişlerin yüzeylerine uygulanan preparatlar; dişlerin koyulaşmasına neden olan etkenleri dişlerin yapısından uzaklaştırır.

Beyazlatma uygulamasının dişlere herhangi bir zararı yoktur. Diş beyazlatma işlemi; var olan rengine göre yapılacak uygulama ile birkaç seans sürebilmektedir. Ayrıca özel bir teknik ile hasta, işlemi; evde ya da iş yerinde yalnız başına uygulayarak beyazlatmaya devam edebilir. Dişlerin; yaş, yapı ve ilk rengine göre 2-3 ton beyazlatılması mümkündür.