Dişlerinizi agresif mi fırçalıyorsunuz?
Dişlerde hassasiyet olduğunda, diş fırçası seçiminde yapılan yanlışlıklar, dişlerinizi agresif fırçalamanız ile dişlerin durumunu daha da kötüleştirebilir. Bu yüzden diş fırçası alırken doğru diş fırçası seçmeli, dişlerinizi de doğru fırçalama tekniği ile fırçalamalısınız. Agresif olarak fırçalanan dişler diş ve diş etlerine zarar verir. Bu gibi durumlar; diş eti çekilmesine, diş minesi hastalıklarına ve diş hassasiyetine neden olabilir. Bireyler daha temiz ve daha parlak diş görünümü oluşması istendiğinden bazen dişleri agresif olarak fırçalayabiliyorlar. Bu doğru gibi algılansa da çok yanlış bir teknik. Dişlere zarar vereceği gibi diş gelişimine de zarar verir. Diş fırçanız 3 aylık bir süreçte aşınmış ve yıpranmış gözüküyorsa agresif fırçalama tekniğiniz var demektir. Bu yüzden diş fırçanızı değiştirmeniz gerekebilir.
Doğru diş fırçalama teknikleri nelerdir?
Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, sert diş fırçası kullanma, çok sık diş fırçalama diş eti çekilmesinin mekanik nedenleri arasında sayılabilir. Dudak-diş eti bağının yapısal bozuklukları, çeşitli diş eti hastalıkları, hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine yol açmaktadır. Sert diş fırçalama maalesef bireylerde alışkanlık olarak kalabiliyor. Diş sorunlarını en aza indirmek için doğru teknikler kullanabiliriz. Sert kıllı diş fırçaları yerine yumuşak kıllı diş fırçaları kullanılmalıdır. Diş fırçasını 45 derecelik bir açı ile kullanın. Diş fırçalarını nazik kullanın. İleri geri hareket ettirerek kullanabilirsiniz. Elektrikli diş fırçası kullanıyorsanız dişlerinize baskı uygulamayın. Normal fırçalarda olduğu gibi elektrikli fırçalarda da yumuşak uçlu fırçalar kullanın. Ağızın her iki yanı da 30 saniye fırçalanmalıdır. Bu öneriler ile birlikte dişlerinizde daha sağlıklı teknik alışkanlıkları edinebilirsiniz. Böylelikle daha sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.
Agresif fırçalama diş eti çekilmelerine neden olabilir
Diş eti çekilmesi; diş eti kenarının dişi ve kök yüzeyini açığa çıkartacak şekilde, geriye doğru çekilmesine denilmektedir. Yanlış diş fırçalama tekniği ile diş fırçalama, sert diş fırçası kullanma, çok sık diş fırçalama diş eti çekilmesinin mekanik nedenleri arasında sayılabilir. Dudak-diş eti bağının yapısal bozuklukları, çeşitli diş eti hastalıkları, hatalı dolgu ve kaplamalar diş eti çekilmesine yol açmaktadır.
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 02.10.2024