Diş eti hastalığı nedir?
Diş eti hastalığı; dişi saran ve destekleyen dişetlerinin kemiğe kadar ilerleme ihtimali olan iltihabıdır. Nedeni; dişlerin üstünde sıklıkla oluşan, yapışkan ve renksiz plak içindeki bakterilerdir. Diş ipinin kullanılmaması ve dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması durumunda, dişlerde biriken plaklar; yalnızca diş etine ve dişlere değil dişleri destekleyen kemiklere de zarar verebilir. Bunun sonucunda ise dişlerin sallanması, düşmesi ya da diş hekimi tarafından çekilmesi gibi durumlar yaşanabilir.
Diş eti hastalığının aşamaları nelerdir?
Diş eti hastalığım olduğunu nasıl anlarım?
Diş eti hastalığı her yaşta; ancak çoğunlukla yetişkin bireylerde görülür. Erken teşhis edildiği zaman, önlenebilirdir. Bu sebeple, aşağıda sıraladığımız belirtilerden herhangi birini fark ettiğinizde vakit kaybetmeden diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz:
Diş hassasiyeti oldukça yaygın görülen bir sorundur. Dişlerin problemleri devamında ortaya çıkar.
Ağız kurulukları ağız içinde tükürük salgılamasının işlevinin azalması ile ortaya çıkar.
Antibiyotikler; sanıldıkları gibi masum ilaçlar değildir, ağrıyı kesmezler ve dental enfeksiyon kaynağını ortadan kaldırmazlar.
Diş minesinde erimelerin başlamasıyla, dişlerde çürümeler görülür.
Zaman zaman kimi kişilerde görülen kıllı dil hastalığı, dil yüzeyinin siyah, sarı, kahverengi, yeşil, mavi renklerinde tüylerle kaplanmasına denilmektedir.
Sabit Veya Hareketli Ağız İçi Aparatları İle Parmak Emme Alışkanlığına Son!
Dentafobi, diğer adı ile diş hekimi korkusu; henüz çocukluk dönemindeyken yaşanan olumsuz deneyim ve izlenimlerden kaynaklanmaktadır.
Horlama protezlerinin; hazırlanması, uygulaması ve kullanılması oldukça kolaydır