Kanal tedavisi neden yapılır? Ne kadar sürer?
Tedavisi yapılmamış çürükler yüzünden dokunun hasara uğraması ya da iltihaplanması sonucunda; var olan dokunun uzaklaştırılması, kök kanalının yeniden şekillendirilmesi, bu bölgenin temizlenmesi ve sonrasında ise dolgu maddeleri ile doldurulması uygulaması “kanal tedavisi” olarak adlandırılmaktadır.
Kanal tedavisi gerektiren dişin durumu değerlendirilir ve bir ya da iki seansta bitirilmesi planlanır. Eğer; diş, enfekte olmuş ise enfeksiyonun tamamen yok edilmesi beklenir. Bu da birkaç seans gerektirebilir. Bu durum haricindeki tüm kanal tedavi uygulamaları genellikle tek seansta tamamlanabilmektedir.
Kanal tedavisi ağrılı bir uygulama değildir!
Kanal tedavisi işlemi öncesinde, işlem yapılacak diş uyuşturulduğu için hasta ağrı hissetmez. Bazen; çok ağrı duyulan ya da enfeksiyonu olan dişlerde uyuşturma problemi yaşanabilir. Böyle durumlarda ise gelişmiş uyuşturma teknikleri ile dişler uyuşturulur.
Peki, kanal tedavisi yapılan diş daha sonra ağrır mı?
Kanal tedavisi uygulaması esnasında; işlem yapılan dişin sinir kökleri alınmaktadır. Bu nedenle kanal tedavisi yapılmış bir diş, dış etkenlerden etkilenmemektedir. Tedaviden sonraki ilk birkaç hafta, çok az ağrı duyulabilir ve çiğneme konusunda hassasiyet oluşabilir. Bunun nedeni ise vücuttaki her dokunun iyileşmesi için zamana ihtiyacı olmasıdır.
Kanal tedavisi yaptırdığınız diş, yapıldıktan aylar sonra bile ağrımaya devam mı ediyor?
Kanal tedavisi yapılmış bir diş; uzman diş hekimleri tarafından doğru tedavi planlaması ile yapılması durumunda asla ağrımazlar. Eğer ağrıyor ise de sebepleri;
olabilir. Bu olası durumları önlemek için diş hekiminizi ve diş kliniğinizi seçerken özen göstermelisiniz. Aksi takdirde; bu süreçleri maddi anlamda tekrar ederken, yaşadığınız diş ağrıları ile de yıpranabilirsiniz.
Günümüzde diş erozyonları ile sık karşılaşılmakta, bu da ele alınması gereken önemli bir konu haline gelmektedir.
Çene ve yüz alanında oluşan kusurlarının çoğunluğu genetik oluşumlar sonucunda ortaya çıkabilir.
İmplant tedavisine başlandıktan sonra; diş çekme operasyonlarından önce, hastanın filmleri değerlendirilerek
Otizm hayat boyu süren, kişilerin iletişim ve sosyal ilişkilerini etkileyen bir bozukluktur. Otizmli çocuklar fiziksel olarak özürlü değildir, dışardan bakıldığında normal görünüştedirler. Bu nedenle sorunu fark etmek ve tanı koymak zaman alabilmektedir.
Diş kitleri, kişinin acil olarak bir diş hekimine gitmesini gerektiren önemli bir rahatsızlıktır
Diş kırılması, diş eti problemleri, çene kırıkları, dişin yerinden çıkması ve diş ağrısı gibi sebeplerden dolayı mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Kist operasyonlarında, diş kökü kanalında ki enfeksiyona bağlı olarak gelişebileceği gibi diş kistlerinin gelişim süre..