Diş Teli Lastiği Nedir?
Diş teli lastiği farklı kalınlıklarda olabilir. Ortodontik tedavilerde dişlerimizin istediğimiz yönde hareketine yardımcı olurlar. Genellikle kullanım zamanları ve aşamaları ortodontik tedavinin son noktaları olur. Yani son dokunuş olarak söylenebilir. Dişler arasındaki ilişkiyi onarmak amacı ile kullanılır.
Diş Lastiği Kaç Çeşittir? Çeşitleri Nelerdir?
Diş lastikleri boyutları ve kullanım amaçları olarak çeşitlere ayrılır. Uygulanacak olan alana ve dişlerin hareketine göre farklı kalınlıklarda kullanılabilirler. Çene de farklı dişlere de uygulanabilir. Farklı dişlere uygulanabildiği gibi çeneler arasında da kullanılabilir.
Diş Teli Lastiğinin Kullanımı Nasıldır?
Diş teli tedavisinin olumlu geri dönüşümler vermesi ve tedavinin güzel bir şekilde tamamlanması için diş lastiklerinin hekiminizin belirleyeceği sürelerde ve şekillerde takılması büyük önem taşıyor. Unutulmamalıdır ki kullanılan lastikler her hasta da farklılıklar gösterebilir. Diş lastiklerinden istenilen etkiyi alabilmek için yemek yediğiniz zaman dilimi hariç kalan sürelerde sürekli kullanılması gerekir. Eğer istenilen sürelerde kullanılmaz ise verimlilik sağlanılamaz. Diş hareketleri istenilen gibi olmaz. Bu da tedavi süresinin uzamasına neden olabilir. Lastikler yapıları gereği gevşemeye müsaittir. Bu nedenle 24 saatte bir değiştirilmesi gerekir. Kullanılmaya başlandığında ilk zamanlarda hassasiyet meydana getirebilir. Fakat bu durum ileriki zamanlarda geçecektir. Hassasiyetin nedeni dişlerin hareketinden kaynaklı olacaktır.
Ortodontik Tedaviler Herkese Uygulanabilir Mi?
Ortodontik tedaviler her yaştan kişiye uygulanabilir.
Dişlerinde çarpıklık meydana gelen kişilere uygulanabilir.
Gece uykularında ağzı açık uyuyan ve horlayan kişilere uygulanabilir.
Parmak emme alışkanlığı olan kişilerde ve biberon kullanan çocuklarda kullanılabilir.
Çene bozukluklarında kullanılabilir.
Son olarak diş aralarında boşluk oluşan kişilerde uygulanabilir.
Diş Teli Taktıran Kişilerin Nelere Dikkat Etmesi Gerekir?
Ortodonti tedavisi uygulanan kişilerin tedavi sonrası öncelikli olarak doktorlarının dediklerini birebir aksatmadan uygulamaları gerekir. Bir diğer önemli husus ise ağızda hijyen sağlanmasıdır. Sadece diş teli takıldıktan sonra değil her zaman ağız hijyenine dikkat edilmesi gerekir. Hijyene dikkat edilmeyen ağızlarda koku görülebilir. Düzenli olarak günde 2 defa olmak üzere dişler fırçalanmalıdır.
Tuzla: Aydıntepe Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, No: 2 Tuzla/İstanbul
Mecidiyeköy: Gülbahar Mahallesi Oya Sokak No:23/A Mecidiyeköy - Şişli / İstanbul
Telefon: 444 98 63 - Faks 0(212) 272 63 47 E-Posta: info@okandis.com
Güncelleme tarihi: 29.05.2024