Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Diş Eti Çekilmesine Dikkat

Diş Eti Çekilmesine Dikkat

Diş eti çekilmesi bir hastalık mıdır?

Diş eti çekilmesi; diş fırçalama yöntemlerinin hatalı uygulanması, diş gıcırdıtılması ve kalem ısırılması ve benzeri gibi bazı olumsuz alışkanlıkların bir sonucu olarak kendisini gösterir.

Diş eti çekilmesi nasıl anlaşılır?

Diş eti çekilmesi; ancak diş hekimi tarafından yapılan klinik muayene ile anlaşılabilir. Dişlerin kökündeki yüzeyler diş eti ile kaplıdır; fakat diş etinin çekilmesi sonucunda normal dişlere göre daha sarımsı renginde olan kök yüzeyleri görünür. Ayrıca; kişide çürük bulunmamasına rağmen sıcak ve soğuk hassasiyeti, asitli gıdalara duyarlılık görülebilir.

Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir?

Diş eti çekilmesinin çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Öncelikli olarak; çekilmenin nedeni belirlenmelidir. Bu durum; diş etinin çekilme miktarına göre basit ve koruyucu teknikler ya da diş eti uygulamaları ile tedavi edilebilmektedir.

Diş eti çekilmesi neden oluşur?

Yanlış diş fırçası seçimi ya da hatalı fırçalama tekniği diş eti çekilmelerine neden olmaktadır. Bunun yanı sıra; ağız temizliğinin iyi yapılamıyor olması, diş etlerinde mevcut olan yapısal bozukluklar, hatalı fırçalama tekniklerinin uygulanması, diş gıcırdatılması, kalem ısırma gibi alışkanlardan kaynaklı oluşabilmektedir.

Diş eti çekilmesi durdurulabilir mi?

Diş eti çekilmesine neden olan durumlar iyileştirildikten sonra bu durumun ilerlemesi durdurulabilmektedir.

Diş eti çekilmesi olan dişlere implant ya da kaplama yapılabilir mi?

Diş eti çekilmesi var olan kişilerde implant uygulaması ya da kaplama yapılmasının herhangi bir sakıncası yoktur. Öncelikli olarak diş eti tedavisi tamamlanır; takiben ise protez tedavisi için işlemleri devam ettirilir.

Sağlıklı bir diş eti  için nelere dikkat edilmelidir?

Düzenli bir ağız hijyeni ile sağlıklı diş etlerine sahip olunabilir. Sigara içilmesi, diyabet hastalığı, çapraşık dişlere sahip olunması gibi faktörler diş eti rahatsızlığının gelişimini kolaylaştırarak, rahatsızlık şiddetini artırır. Bu nedenle dişlerin; günde en az 2 defa, 3 dakika süre ile fırçalanması gerekir.

Buna ek olarak; kişiler 6 ayda 1 kez diş hekimi kontrollerini muhakkak yaptırıyor olmalıdırlar. Bu sayede; ağız içerisinde oluşabilecek problemler erken evrede yakalanabilirler.

Diş eti çekilmesi rahatsızlığı ne kadar sürede tedavi edilir?

Uygulanacak tedavi tekniğine göre bu süre değişebilir. Genellikle ise bir hafta ile bir ay arasında değişiklik gösterebilmektedir.