İmplant uygulaması sonrasındaki ilk 2 güne dikkat!
İmplant tedavisinden sonraki ilk 2 gün, ağız içerisinde basınç yaratacak hareketlerden kaçınılmalıdır. Bu uygulamadan sonraki ilk gün; ağız içi çalkalanmamalı ve asla gargara yapılmamalıdır. Bu şartlarla birlikte; yine ağız içerisinde basınç oluşturacak oflama ve üfleme gibi söylemlerden de uzak durmak gerekir.
Tüketmeniz ve tüketmemeniz gereken gıdalar nelerdir?
Tedavi tamamlandıktan sonraki ilk birkaç ay boyunca yenilen gıdalara dikkat edilmelidir. İmplantın, çene kemiği ile kaynaşma evresi olan bu dönemde; sıcak ve soğuk olmayan, hafif gıdalar tüketilmelidir. Bu sayede; implantın kaynaşma sürecine etki edilmemiş olur.
Oda sıcaklığında bulunan; peynir, çorba, yoğurt, meyve suyu, yumurta, yumuşak et, süt, muhallebi ve ekmeğin içi tüketilebilecek gıdalardır. Bu besinler sınırlandırılmış olduğu için mineral ve vitamin gereksinimleri; sıkılmış meyve sularından ve çeşitli meyvelerden muhakkak alınmalıdır.
Tedavi sonrasında ağız hijyenine her zamankinden çok daha fazla özen gösterilmelidir!
İmplant tedavisi sonrasında adım adım dikkat edilmesi gerekenleri listeleyelim.
Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, diş hekiminize danışmaktan çekinmeyiniz.
Birçok nedenle olabilecek aşırı madde kaybına uğrayan dişlerin korunabilmesi için kişinin dişlerinin üstlerine yine diş şeklindeki materyaller ile birlikle kaplanması işlemine porselen kuron denir.
Parmak emme alışkanlıkları çocukların bebeklik yıllarının ilk yıllarında görülen bir olaydır.
Dişlerde lekelenmeler sıklıkla görülür. Fakat günümüzde çeşitli beyazlatma yöntemleri ile diş lekelenmelerinin üstesinden gelmek mümkün.
Engelli çocuklar ağız-diş hastalıkları bakımından yüksek risk grubundadır. Bu bireylerde, beslenme ve çiğneme problemleri yaygındır.
Ağız ve diş sağlığı konusunda, insanları yanlış uygulamalara yönlendiren pek çok hata var.
Ağız ve diş sağlığımızı korumak, hem dişlerimiz hem de tüm bedenimiz için oldukça önemlidir. Diş üzerinde oluşan bakteri plakları, gıda artıkları zamanla dişlerin deforme olmasına ve diş eti hastalıklarına neden olur.
Dişlerde oluşan kırıklıklar ağız içinde büyük bir bölümü kapsayan travma yaralanmalardır.
Diş eti ameliyatı; ağız bakımının yanlış ve yetersiz yapılması, kalıtımlar sebepler ve dış görünümde meydana gelen çeşitli diş eti hastalıkları nedeniyle yapılır.
’Günümüzde diş erozyonları ile sık karşılaşılmakta, bu da ele alınması gereken önemli bir konu haline gelmektedir.
Kurban bayramları diğer bayramlar gibi aileleri birbirine bağlayan günlerdir.