Gülüş tasarımı ile ne hedeflenir?
Gülüş; kişinin yüzündeki en önemli gençlik göstergesidir. Gülüş tasarımında, yaş; en dikkat çekici etkendir. Geçen seneler ile birlikte yüz hatları değişir ve yüzde ufak kırışıklıklar belirirken; özellikle ağız ve çene bölgesinde gevşemeler fark edilir. Bu gevşeme ile dudak üstü kırışıklılar belirir ve dişler görünmez bir hal alır.
Diş taşından kaynaklanan diş eti çekilmesi ve zaman geçtikçe dişler arasında oluşan aralıklar özgüveninizin kırılmasına sebebiyet verir. Bununla birlikte tamamlanmayan eksik kalmış dişler; dikey boyutunu düşürerek, yüz yüksekliğini azaltır. Konuşma ve gülme esnasında; üst dişlerin alt dişlere göre daha az görünmesi yaşlılık belirtisi verir.
Gülüş tasarımı ile dikey boyutun yükseltilmesi, dişlere beyazlatma işlemi yapılması, laminate veneer uygulanması, implant ile eksik dişlerin giderilmesi, ortodonti tedavisi ile bozuklukların düzeltilmesi amaçlanarak; kişiyi daha genç bir görünüme kavuşturmaktır.
Kişinin dudak şekline göre yapılan diş tasarımı; güzel bir gülüş için oldukça önemlidir. Bu tedaviler her yaş aralığına çok rahat uygulanabilmektedir.
Mükemmel bir gülüşün kuralları nelerdir?
Kişinin yüzüne en uygun estetik gülüş tasarımı yapılırken hangi kriterlere dikkat edilmesi gerekir?
Hastanın ne istediği çok önemlidir. Kendisi ile yapılan görüşmelerde; hastanın kişiliği, sosyal yönü, gülümsemesinde hangi durumdan şikayetçi olduğu gibi kriterlerin konuşulması, planlanacak tedavi süreci için yol gösterici olacaktır. Bu sebeple hekim ve hasta ile yapılan görüşmeler; tedavi sürecinin memnuniyet içerisinde tamamlanması için oldukça önem arz eder.
Bu görüşmeler sonrasında gülüş tasarımı için planlanacak tedavide; dudak seviyesi, dişlerin yüksekliği, diş etinin seviyesi, dişlerin rengi, dişlerin dizilimi, gülümseme esnasında dudak ve dişlerin uyumu, gülme hattı gibi etkenlerin göz önünde bulundurulması gerekir.
Apseler, diş veya diş etlerinde gelişen bakteriyel enfeksiyonlar ile oluşur.
Diş lezyonları dişleri çevreleyen parçaların değişiklik göstermesiyle oluşur
Günlük hayatımızda çoğu zaman strese maruz kalabiliyoruz. Streste kendini farklı hastalıklar ile belli edebiliyor.
Protetik diş tedavisi alanında geliştirilen ağız içi tarayıcılarla; diş hekimliğinde ölçü alma, model oluşturma gibi birçok aşamaya gerek kalmıyor!
Çocuklarda ilk süt dişleri 6 – 7 aylıkken çıkmaya başlar. Bu süreç iki buçuk yaşına kadar devam eder.
Ortodontik tedavi gerektirecek diş ve çene bozukluklarınızın nedeni, solunum şeklinizle ilişkili olabilir.
Gece uykusunda horlama yaşandığında ya da burunda bir sıkıntı var ise nefes
İnsan anatomisi göz önünde bulundurulduğunda, çene ekleminde meydana gelen sorunların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediği görülmektedir.
Diş hassasiyeti oldukça yaygın görülen bir sorundur. Dişlerin problemleri devamında ortaya çıkar.