Ağız İçerisinde Oluşan Aftlar?
Ağız içerisinde oluşan aftlar yani yaralar genellikle yanak, dudak ve dişetleri üzerinde oluşan lezyonlardır. Toplumda sıkça meydana gelebilecek bir olaydır. Bu aftlar solgun sarımsı renklerde olabilirler. Aftların gülümsemeyi ve yemek yemeyi zorlaştırdığı görülmektedir. İyileşme süresi bir ile 2 hafta süresi boyunca değişiklik gösterebilmektedir. Aynı anda farklı alanlarda çıkabilir.
Aft Oluşma Sebepleri Nelerdir?
Aft oluşumuna birçok örnek verebiliriz. Bunlardan ilki ağızda oluşan doku bozukluklarıdır. Bu doku bozuklukları ağız içerisinde yeterli temizliği sağlayamamaktan oluşmaktadır. Ağız içerisinde çoklu sinir uçları vardır. Tüketmiş olduğumuz aşırı sıcak ve aşırı soğuk yiyeceklerde etkileyebilir. Peki diğer faktörler nelerdir? Hemen göz atalım.
Aft Belirtileri Nelerdir?
Ağızda oluşan aftların belirtileri arasında küçük oyuk şeklinde bir yapıya rastlayabiliriz. Bu yaralar başlangıçta küçük tanecikli şekillerde de oluşabilirler. Belirtisi ve tetikleyici nedenler arasında yeterli ağız bakımı yapılamamasını göstermek oldukça doğrudur. Bu yaralara oldukça özenle bakılmalıdır. Bakılmadığı takdirde ilerlemesi kaçınılmaz olabilir.
Aft Oluşumunda Nasıl Bir Tedavi Yolu İzlenmelidir?
Oluşan aftlar veya ağız yaraları 1 veya 2 hafta içerisinde kendi kendilerine geçebilme özelliğini sahiptir. Fakat doktora görünmekte fayda olduğunu bir kez daha hatırlatalım. Doktorunuz size iyileşme sürecine iyi gelecek antibiyotik veya gargara önerecektir. Bununla birlikte miskav da iyi gelecektir. Miskavın ağız içindeki yaralara iyi gelmesi devamında balgama da iyi gelme özelliğine sahiptir. Yiyeceklerde baharatlı yiyeceklerden kaçınmaya özen gösterin.
Hepimiz dişlerimiz inci gibi parıldasın ve bembeyaz olsun isteriz. Bunu kazanmak ise sanıldığı kadar zor değil.
Sabit Veya Hareketli Ağız İçi Aparatları İle Parmak Emme Alışkanlığına Son!
Toplumun %70’inden fazlası, gece uyurken dişlerini gıcırdatmaktadır.
Lingual ortodonti; çapraşıkların ve bozuklukların düzeltilmesi için uygulanan diş teli çeşididir.
Hamilelik döneminde bebek sağlığında dikkat edilmesi gereken konular olduğu gibi, anne sağlığında ağız bakımı da oldukça önem arz ediyor.
Zirkonya (zirkonyumdioksit) bir yüksek performans seramiğidir ve uzay endüstrisi de dahil olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır.
’Günümüzde diş erozyonları ile sık karşılaşılmakta, bu da ele alınması gereken önemli bir konu haline gelmektedir.
Dişlerde oluşan kırıklıklar ağız içinde büyük bir bölümü kapsayan travma yaralanmalardır.
Diş protezi, hastanın diş etinde oluşan sorunlara ve bu sorunların geç kalınmış tedavisinde kullanılan, diş kayıplarında uygulanan, kayıp olan.