Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Gingivitis Riskini Önleyebiliriz

Gingivitis Riskini Önleyebiliriz

Gingivitis, bir diğer adıyla dişeti iltihabı sıklıkla ağız bakımının göz ardı edildiği durumlarda yaşanmaktadır. İltihap, ağız içinde şişlik, kızarıklık ve herhangi bir temasta kanamaya sebep olmaktadır. Günlük hayatın sürdürülürken konuşma ve yeme gibi durumlarda zorlukların yaşanmasına sebep olmaktadır.

Diş ve diş etleri üzerinde biriken yumuşak yapılı bakteri plaklarından dolayı gingivitis durumu yaşanmaktadır. Biriken bu bakteriler sonucunda diş etlerinde kızarıklık ve şişlikler oluşmaktadır. Bakterilerin birikmesiyle daha da güçsüz hale gelen diş ve diş etlerinin dirençleri düşmektedir. Dirençleri düşen ve koruma mekanizmalarını kullanamayan diş ve diş etlerinin sonlarının kötü olmaması için alınabilecek birçok önem bulunmaktadır. En temel önlem, düzenli ağız bakımı rutinlerinin yerine getirilmesidir. Ağız bakımının düzenli olarak devam ettiği durumlarda ağız kokusu, diş eti kanaması ve en istenmeyen sonuç olan diş kaybı durumları yaşanmamaktadır. Ağız bakımı yapılmadığı durumlarda dişlerde biriken plaklara yerleşen bakteriler iltihaba sebep olarak zorlu bir sürecin başlamasına sebebiyet vermektedir.

Gingivitis Belirtileri

  • Dişetlerinde hassasiyet, şişlik ve kızarıklık
  • Beyaz renkli küçük iltihap topaklanmaları
  • Fırçalama veya diş ipi uygulamalarında tekrarlı kanamalar
  • Dişeti çekilmesi
  • Diş köklerinde gevşeklik ve dişlerin sallanması
  • Ağız kokusu

Gingivitis Tedavi Süreci Nasıl İlerler?

Birçok hastalıklı durumda olduğu gibi gingivitis durumlarında da erken teşhis oldukça büyük yere sahiptir. Düzenli diş hekimi kontrollerine gidilmesi olası risklerin önlenmesinde kritik önem taşımaktadır.  İltihabın çok büyük boyutlara ulaştığı durumlarda vakit kaybedilmeden diş hekimine başvurulmalıdır. Diş hekimlerinin gingivitis durumunu erken teşhis etmesiyle istenmeyen durumları, diş kaybı gibi, ortadan kaldırmak nispeten daha kolay olmaktadır. Diş hekimlerinin çizdiği yolda verdiği yönlendirmelerin doğru bir şekilde yapıldığı durumlarda tedavisi mümkün bir hastalıktır. Ağız hijyeni tam olarak sağlandığı durumlarda ortadan kalkabilmektedir.