Diş macununun içinde hangi maddeler var?
Diş macunu içeriğinde yer alan maddeler, neye faydalı olacağına göre değişiklik gösterir. Örneğin, bazı diş macunları diş beyazlatmaya yönelik maddeleri içerirken, bazı diş macunları ise diş eti hastalığına karşı mücadele eden maddeleri içerir. Genel olarak ise diş macunları içinde şunlar vardır:
Diş macununda bulunan florürün faydaları
Diş macunlarının en temel maddesi florürdür. Çocuk, genç ve yaşlı olan her bireyin, hayatı boyunca kullanması gereken bir madde olan florür, diş yüzeyindeki deformasyonları mineralize eder. Ayrıca, diş yüzeyini de kuvvetlendirerek, bakterilerin neden olduğu asitlere karşı diş minesinin dirençli olmasını sağlar.
Çocuklarda fazla florür kullanımına dikkat edin
Florür, diş sağlığı için yararlı olsa da çocukların aşırı kullanmaması gerekir. Çocuğunuzu diş fırçalarken gözlemlemeli, diş macunu fazla kullanmaması ve yutmasını engellemelisiniz. Ağızlarını çalkalaması da önemli bir alışkanlık haline getirilmelidir. 3 yaş altına florürlü diş macunu önerilmez, 6 yaşa geldiği halde diş macununu yuttuğunu gözlemliyor iseniz de florür içermeyen diş macunu tercih edebilirsiniz.
Diş macununuz ihtiyacınıza özel olmalı
Bireysel olarak ağız ve diş sağlığınıza uygun diş macunu mutlaka var. Eğer, hassas dişlere sahipseniz; içinde postasyum nitrar, stronsiyum klorür ve arginin bulunan macunları kullanabilirsiniz. Diş eti iltihabına ya da tartara karşı mücadele için ise disodium pyrophosphate ve çinko sitrat içeren diş macunları tercih edilebilir. Diş beyazlatma ihtiyacı olan kişilerin ise içinde karbonat, karbamid ve peroksid olan macunları kullanmaları gerektiğini söyleyebiliriz. En uygun diş macununu hekiminizden öğrenebilirsiniz.
Diyabetli hastalarda ne gibi ağız problemleri görülür?
Öyle bir renklenme sorunu vardır ki, kişi ne yaparsa yapsın o dişteki renklenme geçmez. O da tek diş renklenmesidir.
İnsan vücudunun en çok çalışan ve yapısı en karmaşık olan eklemi, çok gelişmiş hareket kabiliyeti ile çene eklemidir.
Diş beyazlatma işlemi çok fazla şeye maruz kalmış ve rengi sararmış renkteki dişlere uygulanabilmektedir.
Diş fırçasının temizlenmesi ve saklanması çoğu kişinin ihmal ettiği bir konudur. Bu konu ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Dişinizde ağrı var ancak dişinizi çektirmekten korktuğunuz için dişçiye gidemiyorsunuz. Öncelikle yalnız değilsiniz, toplumumuzda bu nedenle endişelenip diş hekimine gidemeyen birçok kişi var.