İyi bir estetik gülüş tasarımında pembe ve beyaz estetiğin önemi nedir?
Estetik gülüş tasarımı; kişinin, diş boyutlarını ve var olan şekil bozukluklarının düzeltilmesine yönelik uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi planlaması ile diş etlerinde de istenilen ve gerekli görülen düzenlemeler yapılabilmektedir. Özet ile açıklamak isteyecek olursak; dişlerdeki estetik dokunuşlara beyaz estetik, diş etlerindeki estetik dokunuşlara pembe estetik adı verilmektedir. İyi bir gülüş tasarımı planlamasında; güzel sonuçlar için pembe estetiğin ve beyaz estetiğin birbirlerini tamamlaması gerekmektedir.
Diş boyutları arasındaki uyum planlanırken altın oran kaidesi göz önünde bulundurulur. Bu prensibe göre her bir dişin diğer dişlere göre olması gereken bir boyutu ve görünürlüğü vardır. Bu durum; dişlerin en ölçüsü için de geçerlidir. Altın oran prensibine uymayan hiçbir planlama ve tasarım kişiye estetik bir görünüm kazandırmayacaktır. Bu nedenle altın oran prensibinin göz önünde bulundurulması çok önemlidir.
Estetik gülüş tasarımında gerçekleştirilen uygulamalar nelerdir?
Kişi gülüş tasarımı uygulamalarında nelere dikkat etmelidir?
Kişinin niçin gülüş tasarımı uygulamalarına yönelmiş olduğu; ilk muayenesinde kendisinden gülümsemesi istenildiğinde; ağzını gösterirken çekinmesi, gülümserken ağzını açıp kapaması ile kolaylıkla fark edilir. Ağız içi muayenesi sonrasında da fark edilen bu durumlar doğrulanır. Genel olarak; birbirleriyle uyumları bozuk olan dişler, bu bozukluklara bağlı olarak diş etlerindeki sağlıksızlık ilk belirlenen durumlardır.
Çoğumuz gün içerisinde pek çok insanla yakın iletişim içinde oluyoruz. Her konuştuğumuzda veya yaklaştığımızda, kötü kokan bir nefesimizin olduğu düşüncesi ilişkilerimizi etkileyip sosyal bir sorun haline gelebiliyor.
Son yıllarda, ağız ve diş sağlığı; bireylerin yaşam kalitesini belirleyen faktörler arasına girmiş ve bu durum diş hekimlerinin protez planlamalarında belirleyici rol oynamıştır. Hasta memnuniyetini arttıran uygulamalar ise daha çok dikkat çekmektedir.
Ağız sağlığı; gerek dişlerimiz gerek ise tüm vücudumuz için önem arz ediyor. Ağız bakımımızın olmazsa olmazı ise diş fırçaları…
Dentafobi, diğer adı ile diş hekimi korkusu; henüz çocukluk dönemindeyken yaşanan olumsuz deneyim ve izlenimlerden kaynaklanmaktadır.
Horlama protezlerinin; hazırlanması, uygulaması ve kullanılması oldukça kolaydır
Toplumun %70’inden fazlası, gece uyurken dişlerini gıcırdatmaktadır.
Diş kırılması, diş eti problemleri, çene kırıkları, dişin yerinden çıkması ve diş ağrısı gibi sebeplerden dolayı mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Günümüzde zor vakalar, büyütme araçları sayesinde daha yüksek klinik başarıyla tedavi edilebilmektedir.
Klasik porselen köprü ve protezlerin alt yapısı olan gri metal yerine uygulanan beyaz renkte bir alaşımdır.