Diş Eti Kaşınmaları Neden Olur?
Diş eti kaşınmaları farklı türlerde görülebilir. Bu kaşınmalar alerjik bir durumla görülebilir. Kaşınmalar gece diş gıcırdatma ile kendini gösterebilir. Bir diğer neden olarak damakta oluşan hastalıklar gösterilebilir. Diş etindeki kaşınmaların yaygın nedenleri ise diş eti hastalıkları olarak görülür. Diş eti hastalıkları ise iltihap ve kanamalar ile başlar. Diş etleriniz kaşınıyorsa enfeksiyon belirtisi olabilir. Ağız bakımı doğru ve yeterli yapılmadığında iltihap kendini gösterir. İltihapların oluşmasını engellemek istiyorsanız ağız bakımını aksatmamalısınız.
Diş Etinde Oluşan Kaşıntı Nasıl Geçer?
Diş etlerinde ki rahatsızlıkların en görülen belirtisi kanamalar ve iltihaplardır. Rahatsızlarınızın yaşam standartlarınızı engellememesi için mutlaka bir diş hekimine muayene olunuz. Dişlerinizin temizliği ve dişlerinize uygulanan tedavi ile dişlerinizi daha sağlıklı hissedeceksiniz. Dişlerinizi zamanında tedavi ettirmez ve iltihaplanma büyümüşse daha geniş kapsamlı bir diş eti tedavisi gerekecektir. Dişlerin kök yüzeyinin düzleştirilmesi ve temizlenmesi gerekecektir. Yapılan tedaviler ile kaşınmalar ve kanamalar ortadan kalkacaktır.
Diş Eti Kaşınmaları Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Dişler ağzımızın en güzel savunma sistemidir. Eğer diş etlerinizin kaşınmalarını tedavi ettirmez ve uzman bir hekime muayene olmazsanız maalesef diş eti kaşınma ve kanamaların devam etmesiyle diş etlerinde çekilme meydana gelecektir. Diş etlerinin çekilmesi estetik görünüm açısından da kötü bir görünüm gösterecektir. Diş etlerinin çekilmesi ileriki safhalarda dişlerin korunmasız ve güçsüz olması ile dökülmelere yol açacaktır.
Hangi Tedavi Yöntemleri Uygulanabilir?
Eğer diş etinin kaşınmasının beraberinde diş etlerinde iltihaplanma meydana geldiyse mutlaka bir diş hekimin muayene etmesi ve tedavi planlanması yapılmalıdır. Diş eti iltihapları ileriki seviyelerde dişleri de olumsuz etkilemesi mümkündür. Dişlerde çürüme veya dökülme yaşanabilir. Tedavi seçeneklerinde diş eti tedavisi, diş etlerinde oluşan iltihabın dişlere zarar vermesi ile dişlere uygulanabilecek tedavi ve son olarak diş etinin dokularına uygulanabilecek tedaviler mümkündür.
Diş beyazlatma işlemi çok fazla şeye maruz kalmış ve rengi sararmış renkteki dişlere uygulanabilmektedir.
Herkes bir gülümsemeye sahip olmak ister; fakat her kişi bu konuda şanslı olamayabiliyor.
Ülkemizde sıklıkla görülen beslenmeye bağlı sorunların içinde, diş çürükleri de yer almaktadır.
Solunum yollarımızda meydana gelen en ufak bir güçlükte, nefes alırken kısmen veya da tamamen burnumuz yerine ağzımızı kullanırız.
Probiyotik gıdalar; diş çürüklerini engeller, diş eti sağlığını korur, ağız kokusunu giderir ve ağız kanserinin oluşum riskini azalttır.
Oral pamukçuk; ağız ve dilde meydana gelen bir maya efeksiyonudur. Oral kandidiyazis ve orofaringeal kandidiyazis isimleri de vardır.
Diş hekimi fobisi olan, kooperasyon yapmak için uygun olmayan çocuklara