Genel anestezi uygulaması kimler için yapılır?
Diş hekimi fobisi olan, kooperasyon yapmak için uygun olmayan çocuklara, engelli kişilere ve lokal anestezinin yetersiz kalacağı pek çok cerrahi operasyonlarda (kist oluşumları, 20 yaş dişleri, çene kırıklıkları ve benzeri) genel anestezi uygulaması tercih edilmektedir.
Genel anestezi uygulamasında, klinik seçiminin önemi nedir?
Genel anestezi uygulamasını gerektiren tedaviler; her çeşit tıbbi materyal ve ekipmanın var olduğu, her an müdahale edilebilecek imkanların da bulunduğu kurumlarda, diş hekiminin gözetim ve kontrolü altında yaptırılmalıdır.
Genel anestezinin amaçları nelerdir?
Genel anestezi kimler için uygulanabilir?
Genel anestezi ile diş tedavisi ne kadar sürer?
Genel anestezi uygulaması tedavileri; yapılan tedavi planlamasına göre değişiklik göstermekle birlikte; çoğu zaman 1 ila 3 saat kadar sürmektedir.
Diş hekimliğinde genel anestezinin avantajları nelerdir?
Genel anestezi ile diş hekimi fobisi olan çocukların ve yetişkinlerin tedavi süreçlerini etkileyen olumsuz faktörler ortadan kaldırılmaktadır. Bu uygulamanın avantajları şu şekildedir;
Genel anestezi sonrasında hasta nelere dikkat etmelidir?
Genel anestezi verilmiş hasta; uygulamadan sonra, anestezi doktoru tarafından, birkaç saat altında gözetim altında tutulur.
Hastanın, verilecek kontrol randevularına aksatmadan gelmesi çok önemlidir. Bu süreçte; daha önce ağız ve diş rahatsızlıklarına neden olan etkenleri hayatından çıkarmalı, beslenme ve ağız hijyeni ile diş hekiminin vereceği önerilerini uygulamalıdır.
Gece uykusunda horlama yaşandığında ya da burunda bir sıkıntı var ise nefes
Dişlerin yapısı farklı dış taraftan içe doğru farklı tabakalardan oluşmaktadır.
Dişler, genel olarak karşılıklı sohbet esnasında ilk göze çarpan yapılardandır. Güzel ve estetik dişlere sahip olmak, kişinin özgüvenini arttırdığı gibi sosyal hayattaki başarısını da arttırmaktadır.
Bitkisel kaynaklı ürünlerin, dental plak ve oral hastalıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılan kimyasallara alternatif olarak kullanılabileceği de düşünülmektedir.
Kürdan kullanımı amacını yerine getiremez. Diş aralarında ki kalıntıları temizlemek isteyen kişiler
Diş fırçasının temizlenmesi ve saklanması çoğu kişinin ihmal ettiği bir konudur. Bu konu ağız ve diş sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Dişlerde oluşan kırıklıklar ağız içinde büyük bir bölümü kapsayan travma yaralanmalardır.
Lingual ortodontide teller; dişlerin görünen dış yüzeylerine değil, iç yüzeylerine yapıştırılıyor.
Dış görünüşümüzü olumsuz etkileyen diş bozukluklarından kurtulmanın en pratik çözümlerinden biri de porselen laminelerdir.