Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Çürük Dişler Tedavi Edilmezse Ne Olur

Çürük Dişler Tedavi Edilmezse Ne Olur

Çürük Süt Dişler Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Süt dişleri çocuklarda 6 veya 8 aylıkken çıkmaya başlar. 3 yaşlarında ise hemen hemen bütün süt dişleri çıkma işlemlerini tamamlamış olurlar. Çocuklar 6 yaşlarına geldiklerinde ise diğer daimi dişler çıkmaya başlarlar. Önden çıkan süt dişlerinin ardından daimi dişlerin çıkması görülür. Bu olay bazen ileride çarpaşıklık görülebileceğinin bazen ise normal bir durum olduğunun göstergesidir. Çocuklarda erken yaşta tel tedavisi gerekiyorsa bunun nedenlerinden biri olarakta çürük süt dişlerin tedavi edilmemesi gösterilebilir. Çocuklarınızın büyüdüğünde daha sağlıklı ve daha güzel dişlere sahip olmasını istiyorsanız süt dişlerinin bakımına dikkat etmelisiniz. Yerinde ve zamanında yapılan muayene ve tetkikler ile ileri seviye diş hastalıklarından çocuklarınızın dişlerini koruyabilirsiniz. Bu nedenle çocuklarınızı 6 ayda bir mutlaka uzman bir diş hekimine muayene ettirmeyi unutmayınız ve süt dişi nasıl olsa düzelir düşüncesine girmeyiniz.

Dişler Tedavi Edilmezse Diğer Dişlere Geçebilir Mi?

Eğer çocuklarınızın süt dişlerinde çürük varsa çiğneme işlemlerinide yetersiz yapacağından beslenmesinde de aksaklık yaşanacağı muhtemeldir. Bu sebeple çocuğunuzun gelişiminin ilerlemesinde de gerilik görülebilir. Çürük ilerlemeye devam eder ve artık iltihaplanmalar da başlarsa çocukta ağrı ve huzursuzluk hissettirecektir. Ön taraflarda yaşanan çürükler çocuğunuzun görünümünü de etkileyecektir. Bu da psikolojik yönden olumsuz etkileyebilir. Eğer çürük tedavi edilmezse diğer dişlerede bulaşabilir. Yüz bölgesinde iltihaba bağlı şişlikler ve ağrılarda meydana gelebilir. Çürük ilerlerse de erken dönemde süt dişler kaybedilir. Bu kaybedilen dişler ise çarpaşıklığa neden olabilir.

Çocuğmun Süt Dişi Neden Geç Çıkıyor?

Çocuğunuzun dişleri daha hamileliğin ilk aylarında gelişim gösterecektir. Bu nedenle beslenmenize oldukça önem göstermelisiniz. Süt dişi çıkma zamanlarında çocuklar normal zamanlarından daha hırçın olabilirler. Huzursuz olan çocuklarınızı rahatlatmalısınız. Süt dişleri çıkmaya başladığında diş etlerinde kaşınma olacaktır. Dişin çıkacağı yerlerin rengi değişebilir. Bu normal bir durumdur. Buna ilaveten çocuğunuzun tükürüğünde artma yaşanacaktır. Süt dişlerinin geç çıkma nedenleri arasında vitamin eksiklikleri ve hormanal bozukluklar görülebilir. Bu dönemde yardım almak ve kontrollerini yaptırmak için mutlaka bir pedondiste muayene ettiriniz.