Lumineers Kaplama Nedir?
Dişlerinizin görünümünden rahatsızsanız ve bu sizi olumusuz yönde etkiliyorsa ve bunun gibi diş sorunlarınız var ise Lumineers Kaplama etkili bir çözümdür. En koruyucu yöntemler arasında gösterilebilir. Yapıları ince olmakla birlikte metal içermezler. Bu sebeple estetik yönü ile tercih edilebilir. Lumineers Kaplamalar ışığın geçmesine olanak sağlarlar. Bu sebeple dişler gerçek dışı görünmezler. Kaplamalar gülüşünüzü daha estetik ve mükemmel gösterecektir. Dişleriniz renksiz ve yıpranmış gözüküyorsa tercih edilebilir tedavi yöntemidir. Bu işlem uygulandığında anestezi işlemine gerek yoktur. Dişler kesilmeden diş yüzeyine direkt olarak yapıştırılır. Lumineers Kaplamalar 3 haftalık bir süre diliminde yapılabilirler. İlk seansta dişlerin ölçüleri alınır. Sonrasında Lumineersler hazırlanır. 15-20 günlük bir süre diliminde hazır hale gelirler. Daha sonra dişlere yapıştırma işlemleri yapılır.
Lumineers Kaplamalar Hangi Dişlerde Uygulanır?
Lumineers Kaplamalar kırık, ayrık, diş şeklinde bozuk ve renk değişikliği olan hastalarda uygulanabilirler. Uzman bir diş hekimi tarafından muayene gerçekleştirildikten sonra tedavi planlaması yapılabilir.
Lumineers Uygulamalar Nasıl Uygulanır?
Kaplamalar için öncelikle iyi bir muayene şart. Daha sonrasında tedavi aşamasına geçildiğinde dişlerin ön yüzeyleri hafifçe aşındırılır. ( Dişler eğer uygunsa aşındırılmaz ve direk ölçü alınır.) Yapıştırma işlemleri ile düzenlemeler yapılır.
Ne Kadar Bir Sürede Yapılırlar?
Kaplamalar için yaklaşık 3 haftalık bir zaman dilimine ihtiyaç vardır. Sonraki seanslarda ölçüler alınır ve yapıştırma işlemleri uygulanır.
Lumineers Kaplama Avantajları Nelerdir?
Lumineers ve Porselen Kaplamalar Arasındaki Fark Nedir?
Tamamen dişsiz olan kişilerin tedavisinde her zaman implant uygulaması yapılmaktadır.
Çocuklarda tüm süt dişlerinin değişmesi 13-14 yaşa kadar sürebilir. Süt dişleri çiğnemeye yarar.
Dişlerde lekelenmeler sıklıkla görülür. Fakat günümüzde çeşitli beyazlatma yöntemleri ile diş lekelenmelerinin üstesinden gelmek mümkün.
Diş eti ameliyatı; ağız bakımının yanlış ve yetersiz yapılması, kalıtımlar sebepler ve dış görünümde meydana gelen çeşitli diş eti hastalıkları nedeniyle yapılır.
Dişler genel olarak ağzın diş dünyaya açılan yapılarıdır. Bunlar hem yüze hem de kişinin gülüşüne anlam katar.
Günümüzde diş hekimliğindeki teknolojik gelişmeler ve tıbbi birikim, ağız ve diş sağlığı alanında hastalara birçok yenilik sunmaya devam ediyor.
Kayıp dişler insanlar üzerinde psikolojik yönde oldukça olumsuz etkiler yaratabiliyor.
Dişlerin sağlığı oldukça önemli görülmesi gereken ve bakımlarının yapılması gereken bir konudur.
Diş fırçalama işlemi, diş yüzeylerinin yalnızca 5/3’ünü temizler.