Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Kurban Bayramında Et Alımına Dikkat!

Kurban Bayramında Et Alımına Dikkat!

Kurban Bayramında Et Alımına Dikkat!

Kurban bayramları diğer bayramlar gibi aileleri birbirine bağlayan günlerdir. Bayram Kurban Bayramı ise akla direk şunlar geliyor; “Kurban bayramında güzel kavurmalı kahvaltı hazırlarız” , “Güzel bol etli mangal yaparız.” , “Her misafirliğe gidildiğinde sunulan etler ve tatlılar geri çevrilmez.” Fakat bu düşünceler aklınıza gelmeden önce şunları düşünmeniz gerekir. Bayramda bana bir şey olmaz deyip bolca et ve tatlı tüketmek reflü gibi belirtiler verebilir. Tansiyon hastasıysanız mutlaka dikkat etmelisiniz. Ette yüksek oranda protein olduğundan kilo olarak geri dönüşüm sağlayabilir.

Etleri Ne Kadar Bir Sürede Dinlendirmeliyim?

Kurbanlıklarınızı kestikten sonra etlerin sağlıklı bir şekilde kalması için bu önerileri mutlaka gözden geçirin. Kurbanlıklarınızın dinlendirilmesinden önce alımını yaparken veteriner kontrolünden geçip geçmediğine dikkat etmelisiniz. Kurbanlıkların kesildikten sonra ise dinlendirmeden yememelisiniz. Birinci günü ette rigormortis olayı görülebilir. Dinlendirilmediğinde etler güzel pişmeyebilir, sindrimde zorluk çıkarabilir. Etler birkaç gün bekletildikten sonra daha kıvamında olacaktır.

Kurban Etinden Sabah Kahvaltıda Yiyebilir Miyim?

Kurban Bayramı’nda et tüketme oranı artıyor. Bayramda dikkat etmemiz ve uygulamamız gereken hususlardan biri de şudur;

Bayram sabahında kahvaltıda et tüketmemeliyiz. Çünkü etin yağını alsanız bile etin kendisinin %20’si yağdan oluşuyor. Sabah yenmek isteyen et henüz dinlendirilmemiştir. Dinlendirilmemiş et bir önceki maddede söylediğimiz gibi çiğneme ve sindirimi zorlaştıracaktır. Sabah kahvaltıda hafif bir kahvaltı tercih etmelisiniz.

Kurban Etlerini Derin Dondurucuda Ne Kadarlık Bir Sürede Saklamalıyım?

Öncelikle kırmızı ette protein oldukça yüksektir. Bu nedenle yüksek proteinli gıdalarda bozulma riski de artıyor. Etlerinizi saklarken bu gibi durumları da göz önünde bulundurmanız gerekir. Etler kesildikten sonra buzdolabı poşetleri ile poşetlenir. Etler poşetlere çoklu çoklu değilde yemeklik konulmalıdır. Poşetleme işleminden sonra buzlukta 7 gün süreli bekletebilirsiniz. Bu bekletme işlemi derin dondurucularda daha uzun süreli korunabilir.

Etleri Nasıl Pişirmeliyim? Yağ Kullanmak Zararlı Olur Mu?

Kesmiş olduğumuz etleri nasıl pişirdiğimiz saklama konusu kadar önemlidir. Kırmızı etler yağlı olduğundan pişirme işleminde yoğun ilave yağ kullanmak, kolestrolü yükseltip kalp hastalığını uyandırabilir. Bu nedenle bol bol kızartma usulü yağ kullanmak yerine haşlama gibi pişirme teknikleri veya ızgara yapımı daha sağlıklı olacaktır.