Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Gülüş Estetiği Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Gülüş Estetiği Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Gülüş estetiği sonrası bakım nasıl yapılır?

Gülüş estetiği, gülüşünüzün; sağlığını, fonksiyonunu ve görünümünü iyileştirmek için yapabileceğiniz en güzel uygulamadır. Uzun seneler boyunca sizi mutlu edecek bu uygulama sonucunda ulaşacağınız o mükemmel gülüşü; sağlayacağınız doğru bakım ve düzenli diş hekimi ziyaretleri ile uzun seneler boyunca kullanabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığınız için edindiğiniz hijyen alışkanlarınızı gözden geçirmeniz ve en doğru şekilde uygulamanız, yeni gülüşünüzü korumanıza yardımcı olacaktır. Gülüşünüzü korumak için şu noktalara dikkat etmelisiniz:

Diş fırçalamayı unutmayın

Aşındırıcı diş macunları ve yanlış diş fırçalama alışkanlığı, diş yüzeylerini çizer. Cila ve diğer parlatıcı işlemler ise dişlerin solmasına yol açar. Bu sebeple, aşındırıcı özelliğe sahip olmayan, flörürlü diş macunlarının kullanılması gerekir. Etkin bir ağız ve diş sağlığı için günde 2 ila 3 kez dişlerinizi fırçalamaya özen gösterin.

Diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirin

Diş ipi kullanımı, dişlerde kalan plakların temizlenmesini sağlar ve dişlere yapılan işlemlerin ömrünü uzatarak diş çürümelerinin oluşumunu engeller.

Ağzınızı çalkalayın

Alkol içerikli ağız bakım sularının, kompozit dolgular üstünde negatif etkisi olduğu ispat edilmiştir. Ayrıca zamanla; gargara içindeki alkol içeriği, kuron ve porselen lamine veneerleriniz ile dişler arasındaki bağın aşınmasına sebep olabilir. Bu sebeple, alkolsüz ağız bakım sularının tercih edilmesi önemlidir.

Uzak kalmanız gereken yiyecek ve içecekler

Şeker içeriği yüksek olan gıdaları tüketmeyin. Diş çürüğü oluşumlarını engellemek için ise öğünler arası atıştırmalardan kaçının. Gülüşünüzün temiz görünmesini istiyorsanız; kahve, soda ve çay gibi içeceklerin tüketim miktarını da sınırlandırmalısınız.

Diğer önlemler

Kalem, şişe kapağı, ceviz, fındık ve benzeri gibi nesne ve yiyecekleri ağzınıza ve dişinize değdirmekten kaçının. Diş gıcırdatma rahatsızlığınız var ise dişlerinize herhangi bir zarar gelmesini önlemek için muayene olun ve diş hekiminizin tedavi planına uyun.

Elde ettiğiniz sağlıklı ve güzel gülüşleri uzun yıllar boyunca korumak için diş hekiminizin tavsiyelerine uymalı ve uygun görülen sıklıkta muayene olmaya gitmelisiniz.