Dil Nasıl Temizlenmeli?
Dil temizliği en az diş temizliği kadar önemli bir olaydır. Bu nedenle dil bakımını yapmalısınız. Dil temizliğinde uygulayabileceğiniz aşamalar şöyle sıralanabilir:
Dildeki Bakteriler Ağız Kokusu Oluşturur Mu?
Dil ve ağız bakterilere oldukça müsait bir bölgedir. Özellikle de dilde oluşuma müsaittir. Fakat dil temizliği büyük oranda bilinmez ve yapılmaz. Yapılması gerekli ve önemli bir bakımdır. Temizlenmediğinde birçok olumsuz dönüşler alabilirsiniz. Bunlar ağızda fark edilebilir olan ağız kokusu gibi kendini gösterebilir. Bunun yanında dişlerde çürümeye de yol açabilir. Çünkü ağız içi dar bir alan ve dişler dil ile bağlantılı. Güzel estetik bir görünüm ve yaşam standartlarınızı kısıtlamak istemiyorsanız dilinizin bakımını aksatmamalısınız. Her gün dilinizi temizleyebilirsiniz. Bakterileri ortadan kaldırmak tüm vücudunuzu olumlu yönde etkileyecektir. Korumaya alacaktır. Bakterileri ortadan kaldırmak duyu organlarınızı da iyileştirecektir. Sabah uyandığınızda sizde ağzınızda kötü bir tat ve kötü bir koku hissetmek duymak istemezsiniz. Bu nedenle bakımlarınızı yapmaya özen gösteriniz.
Dilimi Hangi Aralıklarla Temizlemeliyim?
Dil temizliğinin çok önemli olduğunu yukarıda açıklamıştık. Fakat önemli olan bir husus daha varsa o da hangi aralıklarla temizleneceğidir. Günlük diş fırçalama işlemlerinizi yaptığınızda mutlaka bunun yanında ağız bakımı da yapmalısınız. Günde toplamda 2 kez yapılan ağız ve dil bakımı size yetecektir. Ama eğer ağzınızda kötü bir koku oluşumu var ise yine gün aşırı bakım yapabilirsiniz. Bu size iyi gelecektir. Fakat devam eden bir ağız kokusu ve dişlerde herhangi bir ağrı var ise mutlaka uzman bir diş hekimine ön bir muayene olunuz.
İlerleyen yaşlarda; süt dişlerinin yerini alacak daimi dişler için süt dişlerin rehberliği çok önemlidir.
Diş ile ilgili acil durumların başından diş travmaları gelmektedir. Travmanın kelime anlamı; dışarıdan gelebilecek ani bir darbe veya bir etki sonucunda meydana gelen ağrı, yaralanma, kanama, kırıklar gibi olaylardır.
Çene ve yüz alanında oluşan kusurlarının çoğunluğu genetik oluşumlar sonucunda ortaya çıkabilir.
Dişlerin genel görünümündeki sorunlar, kişilerin sosyal hayatlarına etki eden en önemli faktördür.
Dişler genel olarak ağzın diş dünyaya açılan yapılarıdır. Bunlar hem yüze hem de kişinin gülüşüne anlam katar.
Diş eti hastalıkları yeterli ilgilenilmeyen ağız ve diş hijyeni nedeni ile oluşan diş etinin iltihaplanması olarak tanımlanır.
Tamamen gömülü 20 yaş dişleri, komşu dişlerde çürük, diş eti iltihabı veya çevre dokularda kistik oluşumlara sebep olmadıkları sürece çekilmek durumunda değillerdir.
Günümüzde zor vakalar, büyütme araçları sayesinde daha yüksek klinik başarıyla tedavi edilebilmektedir.
Her kişinin; kendisine has yüz mizacı, karakteristik yapısı ve mimikleri vardır.
Diş kitleri, kişinin acil olarak bir diş hekimine gitmesini gerektiren önemli bir rahatsızlıktır