Dil Nasıl Temizlenmeli?
Dil temizliği en az diş temizliği kadar önemli bir olaydır. Bu nedenle dil bakımını yapmalısınız. Dil temizliğinde uygulayabileceğiniz aşamalar şöyle sıralanabilir:
Dildeki Bakteriler Ağız Kokusu Oluşturur Mu?
Dil ve ağız bakterilere oldukça müsait bir bölgedir. Özellikle de dilde oluşuma müsaittir. Fakat dil temizliği büyük oranda bilinmez ve yapılmaz. Yapılması gerekli ve önemli bir bakımdır. Temizlenmediğinde birçok olumsuz dönüşler alabilirsiniz. Bunlar ağızda fark edilebilir olan ağız kokusu gibi kendini gösterebilir. Bunun yanında dişlerde çürümeye de yol açabilir. Çünkü ağız içi dar bir alan ve dişler dil ile bağlantılı. Güzel estetik bir görünüm ve yaşam standartlarınızı kısıtlamak istemiyorsanız dilinizin bakımını aksatmamalısınız. Her gün dilinizi temizleyebilirsiniz. Bakterileri ortadan kaldırmak tüm vücudunuzu olumlu yönde etkileyecektir. Korumaya alacaktır. Bakterileri ortadan kaldırmak duyu organlarınızı da iyileştirecektir. Sabah uyandığınızda sizde ağzınızda kötü bir tat ve kötü bir koku hissetmek duymak istemezsiniz. Bu nedenle bakımlarınızı yapmaya özen gösteriniz.
Dilimi Hangi Aralıklarla Temizlemeliyim?
Dil temizliğinin çok önemli olduğunu yukarıda açıklamıştık. Fakat önemli olan bir husus daha varsa o da hangi aralıklarla temizleneceğidir. Günlük diş fırçalama işlemlerinizi yaptığınızda mutlaka bunun yanında ağız bakımı da yapmalısınız. Günde toplamda 2 kez yapılan ağız ve dil bakımı size yetecektir. Ama eğer ağzınızda kötü bir koku oluşumu var ise yine gün aşırı bakım yapabilirsiniz. Bu size iyi gelecektir. Fakat devam eden bir ağız kokusu ve dişlerde herhangi bir ağrı var ise mutlaka uzman bir diş hekimine ön bir muayene olunuz.
17-25 yaş aralığında kendini gösteren 20 yaş dişleri, ağızda sürme sonucu üçüncü azı dişler olarak çıkar ve çekilmeleri zorunlu değildir.
Günlük hayatımızda çoğu zaman strese maruz kalabiliyoruz. Streste kendini farklı hastalıklar ile belli edebiliyor.
Diş hassasiyeti (dentin hassasiyet); hastalar tarafından genellikle “soğuk hassasiyeti” veya “diş fırçalama hastalığı” olarak tarif edilir.
Diş eti çekilmesi dişleri çevreleyen dokunun olduğu alandan geriye doğru çekilmesi
Diş beyazlatma işlemi çok fazla şeye maruz kalmış ve rengi sararmış renkteki dişlere uygulanabilmektedir.
Diş kırılması, diş eti problemleri, çene kırıkları, dişin yerinden çıkması ve diş ağrısı gibi sebeplerden dolayı mutlaka diş hekimine başvurulmalıdır.
Otizm hayat boyu süren, kişilerin iletişim ve sosyal ilişkilerini etkileyen bir bozukluktur. Otizmli çocuklar fiziksel olarak özürlü değildir, dışardan bakıldığında normal görünüştedirler. Bu nedenle sorunu fark etmek ve tanı koymak zaman alabilmektedir.
Takma diş yerine alternatif bir uygulama olarak implant uygulamalarını