Diş Eti Kanamaları Neden Oluşur?
Diş eti kanamaları oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu kanamalar bir şeyler yediğinizde fark edilebilir. Özellikle bu durumla elma yerken veya dişlerinizi fırçaladığınızda rastlarsınız. Bu kanamalar başladığında hafife almamalı ve uzman bir diş hekimine muayene olmalısınız. Diş eti kanamalarını basite almamanızın gerekliliğinden biri de farklı hastalıkların habercisi olabilmesidir. Hassas dişlerde oluşma özelliği yüksektir. Dişlere yeterli bakım yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde bakteri oluşumu ile diş eti kanamalarına geçiş sağlar. Diş eti kanamalarının sebepleri şöyle sıralanabilir;
Diş Eti Kanamalarına Sebep Olan Hastalıklar Var Mıdır?
Diş eti kanamalarına neden olabilen hastalıklar elbette var. Bu hastalıkları periodontal veya diş etini ve ağız içini etkileyen hastalıkları gösterebiliriz. Yetişkinler de daha çok çene kemiği sebepli oluşabilmektedir. Bahsi geçen peridontal hastalıklar erken zamanda uzman bir hekime başvurulursa ve erken tanı konulursa tedavi başarılı sonuçlanır.
Diş eti hastalıklarını sıralamak gerekirse;
Vitamin Eksiklikleri Diş Eti Sorunlarına Yol Açar Mı?
Elbette. Diş eti kanamalarına C veya K vitaminlerinin eksikliği de yol açabilir. Vücudunuzun genelini düşündüğümüzde beslenme oldukça değerli bir zincirde yer alıyor. Konumuzla ilişkilendirecek olursak ağzınızı vücuda giden kanal olarak görürsek ağız sağlığımıza önem vermeliyiz. Bunu ilk olarak ağız temizliğini yapmakla daha sonra vitamin içeren besinler tüketerek yapabiliriz.
Diş Eti Kanamaları Nasıl Tedavi Edilir?
Diş eti kanamalarında tedavi aksatılmamalıdır. Çünkü günlük hayatınızı etkileyecek bir sorundur. Gülüşlerinizi rahatça yapabilmek için diş bakımınızı ve diş eti kontrollerini aksatmayınız. Bakım diş eti tedavilerinde ilk aşamadır. Bunun beraberinde uzman bir diş hekimine muayene olunuz. Muayenenin ardından bilgilendirilecek ve sağlıklı bir şekilde tedavinize geçiş sağlayacaksınız. Doğru diş fırçalamaları, verilen gargaralar ve diş fırçaları tedavide oldukça iyi adımlar sağlayacaktır. Tanı ve teşhis aşamasında diş eti kanamaları dişten kaynaklanmayabilir. Farklı nedenlerde tedavi aşamaları ona göre ayarlanır.
İmplantların uzun ömürlü ve sağlıklı olarak görev yapabilmesi için, etraflarındaki diş etlerinin sağlıklı olması gerekir
Diş protezi, hastanın diş etinde oluşan sorunlara ve bu sorunların geç kalınmış tedavisinde kullanılan, diş kayıplarında uygulanan, kayıp olan.
Birçoğumuzun başına gelen ve şikayetçi olduğumuz çene ağrısı; öncelikle ağız ve diş ile alakalı olmakla beraber, kalp krizine kadar yayılan etkili bir yelpazede sebepler içermektedir.
Ortodontik tedavi gerektirecek diş ve çene bozukluklarınızın nedeni, solunum şeklinizle ilişkili olabilir.
Dişlerde oluşan kırıklıklar ağız içinde büyük bir bölümü kapsayan travma yaralanmalardır.
Diş travmaları, dişlerde oluşan ve yaygınlık gösteren bir durumdur.
Dil temizliği en az diş temizliği kadar önemli bir olaydır. Bu nedenle dil bakımını yapmalısınız.