Randevu Al
Hemen Ara
Whatsapp

İLETİŞİM FORMU

Mesajınız Gönderilmiştir, Teşekkür Ederiz.
Lütfen Tüm Alanları Eksiksiz Doldurunuz.
İLETİŞİM FORMU

Diş Eti Kanamaları Neden Oluşur?

Diş Eti Kanamaları Neden Oluşur?

Diş Eti Kanamaları Neden Oluşur?

Diş eti kanamaları oldukça rahatsızlık veren bir durumdur. Bu kanamalar bir şeyler yediğinizde fark edilebilir. Özellikle bu durumla elma yerken veya dişlerinizi fırçaladığınızda rastlarsınız. Bu kanamalar başladığında hafife almamalı ve uzman bir diş hekimine muayene olmalısınız. Diş eti kanamalarını basite almamanızın gerekliliğinden biri de farklı hastalıkların habercisi olabilmesidir. Hassas dişlerde oluşma özelliği yüksektir. Dişlere yeterli bakım yapılmalıdır. Yapılmadığı takdirde bakteri oluşumu ile diş eti kanamalarına geçiş sağlar. Diş eti kanamalarının sebepleri şöyle sıralanabilir;

  1. Diş fırçalama işleminde yanlış fırça kullanımı,
  2. Yine fırçalama işleminde yanlış hareketler ile fırçalama,
  3. Enfeksiyon geçiriyor iseniz,

Diş Eti Kanamalarına Sebep Olan Hastalıklar Var Mıdır?

Diş eti kanamalarına neden olabilen hastalıklar elbette var. Bu hastalıkları periodontal veya diş etini ve ağız içini etkileyen hastalıkları gösterebiliriz. Yetişkinler de daha çok çene kemiği sebepli oluşabilmektedir. Bahsi geçen peridontal hastalıklar erken zamanda uzman bir hekime başvurulursa ve erken tanı konulursa tedavi başarılı sonuçlanır.

Diş eti hastalıklarını sıralamak gerekirse;

  1. Gingivitis: Diş eti hastalıkların başlangıcı olarak gösterebilir. Diş etlerini oldukça hassaslaştırır.
  2. Periondontisis: Gingivitis evresinin ilerlemiş halidir. Dokularda hasar oluşturabilir. Bakteri oluşumu hızlanır.
  3. Diyabet: Diyabet hastalığı vücudunuzu oldukça hassaslaştırılabilir. Hassaslaşan ağzınızda bakterilere karşı gelemeyebilir. Bu da diş eti kanamasını engellemede sorun haline gelebilir.

Vitamin Eksiklikleri Diş Eti Sorunlarına Yol Açar Mı?

Elbette. Diş eti kanamalarına C veya K vitaminlerinin eksikliği de yol açabilir. Vücudunuzun genelini düşündüğümüzde beslenme oldukça değerli bir zincirde yer alıyor. Konumuzla ilişkilendirecek olursak ağzınızı vücuda giden kanal olarak görürsek ağız sağlığımıza önem vermeliyiz. Bunu ilk olarak ağız temizliğini yapmakla daha sonra vitamin içeren besinler tüketerek yapabiliriz.

Diş Eti Kanamaları Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti kanamalarında tedavi aksatılmamalıdır. Çünkü günlük hayatınızı etkileyecek bir sorundur. Gülüşlerinizi rahatça yapabilmek için diş bakımınızı ve diş eti kontrollerini aksatmayınız. Bakım diş eti tedavilerinde ilk aşamadır. Bunun beraberinde uzman bir diş hekimine muayene olunuz. Muayenenin ardından bilgilendirilecek ve sağlıklı bir şekilde tedavinize geçiş sağlayacaksınız. Doğru diş fırçalamaları, verilen gargaralar ve diş fırçaları tedavide oldukça iyi adımlar sağlayacaktır. Tanı ve teşhis aşamasında diş eti kanamaları dişten kaynaklanmayabilir. Farklı nedenlerde tedavi aşamaları ona göre ayarlanır.