Diş Tedavileri Uygulanırken Bulaşıcı Hastalık Bulaşabilir Mi?
Bütün hastaların diş sağlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Dişlerini sıklıkla muayene ettirmeleri yararlı olacaktır. Bulaşıcı hastalıkları olan kişilerinde muayene olmaları gerekir. Fakat bulaşıcı hastalıklar oldukça risk barındıran hastalıklardır. Bu nedenle bulaşıcı hastalıkları olan kişiler diş hekimlerine muayane olmadan önce durumlarından diş hekimlerine durumdan bahsetmelidirler. Bahsetmedikleri durumda bu hastalıklar muayene esnasında diş hekimine ve muayene esnasında yardımcı olan diş hekime yardımcısına ve onlardan da diğer hastalara bulaşabilir. Fakat diş hekiminiz bu durumda yeterince önlem alacaktır. Fakat hekiminize dürüst olmalı ve durumdan bahsetmelisiniz.
Bulaşıcı Risk Faktörleri Olan Hastalıklar Nelerdir?
Diş ile temas olacağından kan, tükürük ile bulaşabilecek hastalıklar arasından Hepatit B, Hepatit C, AIDS ve verem gibi hastalıkları gösterebiliriz. Bu hastalıklar diş tedavisi esnasında bulaşabilecek hastalıklardır.
Bulaşıcı Hastalıklar Nasıl Önlenir?
Diş hekimi ve hasta arasında tedavi başlamadan önce tüm bunların konuşulması gerekmektedir. Hekim ve hasta arasında güven oluşturulması gerekiyor. Bu tıp alanında yapılan tedavilerde oldukça önemli bir konudur. Hastanın bulaşıcı hastalığı hakkında vereceği bilgiler hekimin düzenleyeceği tedavi şeması için önemli bir yol izleyecektir. Fakat diş hekimlerimiz böyle bir hastalığı mevcut olabileceğini ve ihtimaller arasında göreceğinden tedavi öncesi dezenfeksiypn işlemleri tedavi öncesi uygulayacaktır. Tedavi aşamasında kullanılacak aletler temizlenir. Kullanılan aletler, iğneler, işlem sırasında ağızlarıı temizledikleri plastik bardaklar ve alet uçları sadece bir hastada kullanılır. Kesinlikle birden fazlada hasta da kullanılmaz. Sterilizasyon açısından oldukça önemlidir. Her hasta da koruyucu gözlük kullanılması gerekir. Bu konular oldukça önemlidir.
Bulaşıcı Hastalıkları Olan Hastalar Ne Gibi Önlem Almalıdırlar?
Bu aşamada hastaların yapması gereken en kilit önemli olay diş hekimlerine muayene aşamasında bu durumdan bahsetmeleri olacaktır. Böylelikle diş hekimleri ve sağlık çalışanları gerekli önlemleri almış olacaktır. Başarılı bir tedavi izlenecektir.
Son yıllarda, ağız ve diş sağlığı; bireylerin yaşam kalitesini belirleyen faktörler arasına girmiş ve bu durum diş hekimlerinin protez planlamalarında belirleyici rol oynamıştır. Hasta memnuniyetini arttıran uygulamalar ise daha çok dikkat çekmektedir.
Çatlak diş sendromu; çekilen diş röntgeninde görünemeyecek kadar küçük veya diş eti altında kalan, teşhis edilmesi oldukça güç olan bir çatlağın gelişmesiyle ortaya çıkar.
Kaybedilen dişler ve gülüşlerin daha özgüvenli olması için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de implantlardır.
Diş sağlığı insan yaşamının her döneminde önemlidir.
Diş fırçalama işlemi, diş yüzeylerinin yalnızca 5/3’ünü temizler.
Bruksizm; uyku esnasında önüne geçilemeyen çene hareketlerinden kaynaklanan
Günlük hayatta kurduğumuz ilişkilerde karşımızdakilerin dikkatini en çok çeken bölge yüzümüz, ağzımız ve gülüşümüzdür. Hollywood yıldızlarının gülüşüne sahip olmanızı sağlamayı hedefleyen
Estetik açıdan güzel bir gülümseme sağlamak için, uygulanan tedavi şekline “Restoratif Diş Tedavisi” adı verilmektedir.
Diş ile ilgili acil durumların başından diş travmaları gelmektedir. Travmanın kelime anlamı; dışarıdan gelebilecek ani bir darbe veya bir etki sonucunda meydana gelen ağrı, yaralanma, kanama, kırıklar gibi olaylardır.