Bonding yöntemi ile dişlere yarım saat içerisinde sağlıklı çözüm!
Hem hastaların hem diş hekimlerinin yüzünü güldüren bonding uygulaması, son dönemin en gözde diş tedavi yöntemlerinden. Hasta ile hekime zamandan tasarruf sağlayan ve koruyucu bir tedavi yöntemi olan bonding; çoğunlukla dişler arasındaki boşlukları kapatmak, diş çürük veya kırıklarını onarmak, renkleşmiş dişlerini görünümünü düzeltmek için kullanılır. Bonding tedavisinde dişler, kompozit malzemelerin kullanımıyla estetik ve sağlıklı bir görünüme kavuşur. Dişlerin boylarını değiştirmek için de kullanılan bu uygulamayla; erken yaşlarda travmaya bağlı meydana gelen diş kırılması gibi durumlarda, porselen uygulaması yapılamadığında hastaya avantaj sağlanmaktadır. Bonding, yaklaşık yarım saat içerisinde tamamlanan bir tedavi yöntemidir. Bonding tedavisi uygulanan bir diş, 8-10 yıl kadar kullanılabilir.
Bonding hangi durumlarda tercih edilmeli?
rahatlıkla tercih edilebilir.
Bonding tedavisinde dişler kesilir mi?
Bonding uygulamasının en büyük özelliği dişlerin kesilmesine gerek kalınmamasıdır. Dişlere bu yöntem ile şekil verilirken, herhangi bir kesme işlemine ihtiyaç duyulmaz. Özellikle; dişlerinde aralık olan kişilerde yan dişlerin kesilmesine gerek kalmadan bu aralık bonding ile kapatılabilmektedir.
Bonding yönteminin diğer avantajları nelerdir?
Bonding uygulaması, koruyucu diş hekimliğinde sıkça tercih edilen yöntemlerden birisidir. Yarım saat gibi kısa bir sürede hastayı diş sağlığına kavuşturup, dişleri estetik olarak da güzel bir görünüm sağlayabilmektedir. Hastaya zamandan tasarruf sağlaması ve dişlerin kesilmemesine gerek kalmaması dışında, anestesiz uygulanan bir yöntemdir. İşlem sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. Daha ekonomiktir. Tek seanslık bir işlemdir. Kırık dişlerin restore edilmesinde kolaylık sağlar. Rengi iyi olmayan dişlerde hastalara avantaj sağlar. En az diş kaybı bonding tedavisinde gerçekleşir. Bonfing uygulaması, hastaya estetik bir gülüş kazandırabilir.
Bonding uygulamasından sonra hasta nelere dikkat etmelidir?
Bonding uygulaması sonrasında da her zaman olduğu gibi hasta, ağız ve diş sağlığını aksatmamalıdır. Sert gıdalardan kaçınmak, tırnak yeme ve kalem ısırma gibi alışkanlıklardan vazgeçmek, ağız ve diş bakımına özen göstermek; bonding dolguların uzun ömürlü olması için oldukça önemlidir.
Solunum yollarımızda meydana gelen en ufak bir güçlükte, nefes alırken kısmen veya da tamamen burnumuz yerine ağzımızı kullanırız.
Herkes bir gülümsemeye sahip olmak ister; fakat her kişi bu konuda şanslı olamayabiliyor.
Diş çekimini erteleyen kişilerin büyük bir çoğunluğunda diş hekimi korkusu
Oral pamukçuk; ağız ve dilde meydana gelen bir maya efeksiyonudur. Oral kandidiyazis ve orofaringeal kandidiyazis isimleri de vardır.
1970’li yıllardan itibaren gittikçe artan bir sıklıkla kullanılmaya başlanan bilgisayarlı tomografi cihazları; vücudun tüm bölgelerini tarayarak çok ince kesit görüntüleri alabilme yeteneği ve üç boyutlu (3D) görüntüler sunabilmesi nedeniyle,
Çene eklemi hastalıklarında tedavi süreci basitten komplekse doğru ilerler.
Gülüş yüzün kişinin ruh halini yansıtan ve ruh haline etki eden en önemli göstergelerdendir. Gülüş tasarımı yapılırken en önemli faktörlerden biri yaş özelliğidir.
Astım hastaların diş hekimi kontrolüne gitmeleri, ilaçların ağız içindeki yan etkilerinden korunmasına katkı sağlayacaktır.